Filmvoorstelling Foodforest

Categorie
Agenda Mandelstreke - algemeen
Dates
2022-10-19 19:00 - 21:30
Locatie
Zilverlink, Meensestwg 412, Rumbeke
Telefoon
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verantwoordelijke
Bart Deklerck

Deze feel-good documentaire, die internationaal al verschillende keren genomineerd werd, brengt het verhaal van de voedselbospioniers uit ons land. Zo wordt het concept voedselbos op een aangename en toegankelijke wijze verduidelijkt.

 
Louis De Jaeger, medestichter van het Belgische Food Forest Institute, neemt je deze avond persoonlijk mee in het verhaal van de voedselbossen.
Dit instituut heeft als doel te onderzoeken hoe voedselbossen te verzoenen zijn met de landbouw in België, waar voedselproductie op de eerste plaats komt, en hoe je daar een leefbaar inkomen uit kan halen. Maar ook bij particulieren met een kleine tuin kan het concept, enigszins beperkt, worden toegepast.
 
Leefmilieu Roeselare wil op lokaal vlak mee het debat openen over agro-ecologie, permacultuur, mozaïeklandschappen en voedselbossen op grote en kleine schaal. De vzw wil de hand reiken naar de landbouwers, die het alsmaar moeilijker krijgen. Wij nodigen iedereen graag uit om deze vorm van voedselproductie te leren kennen om zo, in de ‘Stad van de Smaak’ en mét een centrum voor land- en tuinbouw, een extra wapen in de klimaatstrijd te werpen.
 

Inschrijven hoeft niet. Deuren open om 18.30 u. Toegang € 5, consumptiebon inbegrepen, te betalen aan de ingang. 

 
 

Datumoverzicht (Evenementdetails)

  • 2022-10-19 19:00 - 21:30

Powered by iCagenda

Wie is online

We hebben 10 gasten en geen leden online

Login