Fotoarchief

Voor het fotoarchief Natuurpunt Mandelstreke zoeken wij ieder jaar naar foto's genomen op de activiteiten van de afdeling of de kernen. Daar de fotografie populair geworden is, beschikt bijna iedereen over een digitale camera. We vragen dan ook hem te gebruiken op de activiteiten en enkele foto's over te maken voor het fotoarchief.

De foto's kunnen worden gebruikt in het tijdschrift, in het fotojaaroverzicht, op deze website of op de infostand die volledig herwerkt wordt.

De foto's dienen van het bestandstype JPEG te zijn en een minimale resolutie te hebben van 3 megapixels. Liefst niet gecomprimeerd en met een bestandsgrootte van minimaal 1MB. Vooral het overmaken van de grote bestanden levert via de gewone email meestal problemen met gevoelig kwaliteitsverlies tot gevolg. Met een USB-stick of een cd-rom kan het wel maar is zeer onhandig.

Via de website www.wetransfer.com kunnen gegevens tot 2GB overgemaakt worden zonder kosten of problemen.

Het emailadres van het fotoarchief is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe werkt WeTransfer?

Eerst en vooral: er moet geen extra software worden geïnstalleerd, noch voor het verzenden, noch voor het ontvangen. Alles verloopt via uw browser, het programma waarmee u surft op het internet. Uw foto's zijn best al opgeslagen op uw computer in de gewenste resolutie.

Het gebruik van WeTransfer wijst zichzelf uit, maar om het u gemakkelijk te maken zetten we alles eens op een rijtje:

- ga naar www.wetransfer.com

- klik op het plusteken en kies de fotobestanden die u wilt verzenden tot in totaal 2GB

- vul het emailadres van de ontvanger in, dus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- vul uw eigen emailadres in (u krijgt een bevestigingsmail wanneer de ontvangers uw bestanden hebben gedownload)

- optioneel kunt u nog een tekst bij uw bestanden voegen

- klik op Transfer en ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden om uw bestanden te verzenden

 

De ontvangers krijgen een email met daarin de link naar de bestanden die u zonet verzonden hebt. De bestanden blijven gedurende 14 dagen beschikbaar op de server.

Hou er wel rekening mee dat het verzenden wel enige tijd kan in beslag nemen (rond 15MB per minuut).

Hoe veilig is WeTransfer?

De bestanden worden verzonden via een versleutelde verbinding en zijn nadien enkel voor de verzender en ontvangers beschikbaar via een unieke link.

Emailadressen van verzender en ontvangers worden nooit voor andere doeleinden gebruikt dan voor kennisgeving van de bestandsoverdracht.

  

Wie is online

We hebben 337 gasten en geen leden online

Login