Bestuur kern Staden

 

Voorzitter: Koen Vandeportaele Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ondervoorzitter: Sofie Declercq

Secretaris: Daan Vandekerkhove

Penningmeester: Sofie Haelewijn

Bestuurslid: Tom Lemahieu

Bestuurslid: Chris Verhaeghe

 

facebookgroep:  https://www.facebook.com/groups/994802260593376
Inschrijven nieuwsbrief:  http://eepurl.com/b0rDs9

 

 

 

NIEUWE NATUURPUNT KERN ZET STADEN OP DE KAART (jan'2016)

 

De afgelopen nacht van de duisternis in de Vijfwegen, een gehucht op de rand van Staden, bracht een onvermoed aantal enthousiaste mensen op de been. Meer dan 500mensen wandelden in de donkerte van post naar post. Zelfs de uilenstand die Natuurpunt had geïnstalleerd in de schuur van Ivan Bruneel kon heel wat wandelaars boeien en de schuur zat heel de avond gezellig vol.

In mei kreeg het stadslandschap, de gemeente en natuurpunt dan weer 50 mensen zo zot om in het holst van de nacht op te staan om het dagelijkse vogelconcert te horen opstarten van eenzame merel tot het voltalige symfonieorkest. 

Een nachtegaal legde zelfs enkele doorwinterde vogelaars het zwijgen op.

 

Ondertussen leerden ook enkel Stadenaars met een natuurpassie elkaar beter kennen. Hoe fijn was het niet om eens een activiteit in eigen gemeente te kunnen beleven, tussen het vele onbekende schoons dat Staden te bieden heeft. Er bleken zelfs meer Stadenaars actief bezig met natuur dan we durfden vermoeden.

Het was een droom van Ivan om mensen rond te leiden in zn mooie Vijfwegen en hij polste rond wie zich achter zn droom zou scharen. We waren er ondertussen allemaal van overtuigd dat er meer dan genoeg Groot-Stadenaars zijn met een hart voor natuur die we nog vanalles konden aanwijzen en vertellen. En in december 2015 ging samen met Ivan, Chris, Marieke, Daan en Sofie ging de eerste bestuursvergadering door voor de Natuurpunt kern Groot-Staden.

Vol goesting om al dat natuurmoois in kaart te brengen en bereikbaar te maken voor iedereen. Laat het een mooie opdracht zijn om onze natuur bekender en dus ook beminder te maken.

 

In mei komt er alvast weer een vroegmorgenwandeling, deze keer op een ander stuk van de vrijbosroute, in het plattelandgebied rond het sint-Jansputje en de vallei van de luikebeek. We hopen dat de oxfam wereldwinkel weer voor het uitmuntend lekkere en eerlijke ontbijt zal zorgen. 

Een werkgroepje probeert dit jaar ook de gier-, huis, en boerenzwaluwen in de gemeente in kaart te brengen en in samen werking met het Stadslandschap ‘t Westvlaamse hart worden waar nodig een aantal kunstnesten opgehangen.

Een grote zwaluwentocht op de fiets langs de verschillende kolonies moet in juni het toppunt worden van de actie 

We verzorgen in het voorjaar ook een info momentje van de gemeente die bloemzaden voor bijen uitdeelt en ook voor een amfibiënwandeling van het stadslandschap is er voldoende voeding in eigen parochie.

 

We willen via deze weg ook Groot-Stadenaars, Stadenaars, Oostnieuwkerkenaeren, Westrozebekenaars, Vijfwegenaars en aangelanden met goesting voor natuur oproepen om zich te melden.

Stuur ons een mailtje met je contactgegevens en we houden je via een nieuwsbrief geregeld op de hoogte van onze plannen en acties.

Zo hoor je niet alleen tijdig van onze grote activiteiten, maar kunnen we je ook uitnodigen voor kleinere spontane activiteiten zoals een rondje berm inventariseren of op zoek naar de gierzwaluwnesten. 

Wil je meehelpen in een werkgroepje, ben je zelf bezig met planten of insecten, kun je ons iets bieden, heb je een idee of ben je er gewoon graag gezellig bij. Laat het ons weten.

We zijn benieuwd om je te leren kennen.

Tot de volgende.

  

 

 

Wie is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Login