Geen mop, die Zwalimop: een samentrekking van Zwammen, Lichenen, Mossen en Planten, waarmee we alle andere planten bedoelen zoals varens en paardenstaarten, wieren, … en alle hogere planten. In oorsprong ontbrak de P en richtten we ons vooral op de eerste drie specifieke groepen. Als we even achterom kijken zijn reeds een behoorlijk aantal excursies doorgegaan. Verschillende studie-avonden omtrent mossen, lichenen en zwammen, voornamelijk met Hans Vermeulen, gaven de beginnende werkgroep een stevige boost. De inventarisatie van het muurtje van enkele 10-tallen meter rond de kerk van Oekene aan een snelheid van een halve meter per uur is legendarisch! Begin juni 2016, in samenwerking met het StadLandSchap ’t West-Vlaamse Hart, stonden ruim 25 botanisten te trappelen met flora’s in de hand om het bufferbekken op de Krommebeek in Beveren te inventariseren: 99 planten sieren de lijst! De mossen worden tijdens elke excursie steeds en passant erbij genomen. Het is duidelijk dat we de ingeslagen weg van samenwerken binnen de koepel MWV ook met Zwalimop zullen betreden. Ook de geslaagde samenwerking met SLS zal bestendigd en versterkt worden, met een paddenstoelenwandeling en opnieuw een determinatienamiddag. Ook enkele studieavonden staan op het programma.
Zo nodigen we alle plantenmensen binnen de verruimde koepel MWV uit om samen te werken met Zwalimop.

Ook de samenwerking met VWBL - Vlaamse Werkgroep Bryologie en Lichenologie (http://www.vwbl.org) pogen we opnieuw aan te halen. 

Veel plantaardige groeten, Peter Hantson

 

o   Peter Hantson: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

o   Paddenstoelen: Koen Maes: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

o   Lichenen en mossen: Peter Hantson: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

o  Rest: Philippe Deprez: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.