gdpr

Wij ondersteunen de ‘Ik koop lokaal’-campagne door als vereniging maximaal lokaal aan te kopen. Dit betekent dat we ook de Roeselaarse Kadobon als legitiem betaalmiddel aanvaarden.

Vrijetijdspas: meeste activiteiten zijn gratis, ook voor niet-leden. Anders 50% reductie voor alle betalende activiteiten.

Popup: Je kan je hier inschrijven op onze Nieuwsbrief Natuurpunt Mandelstreke waarin o.m. popupactiviteiten verschijnen

Lezing 'Recht op landschap' door Niels Dabaut

Categorie
Cursus
Dates
2023-10-18 20:00 - 22:30
Locatie
Zilverlink, Meensestwg 412, Rumbeke
Telefoon
Gids
Niels Dabaut
Verantwoordelijke
Bart Vanwildemeersch

Ons landschap is een samenspel van ondergrond, ecologie en de menselijke aanwezigheid, maar Midden-West-Vlaanderen is een voorbeeld van hoe bewoning en economie het landschap volledig opeiste. Het ecosysteem werd aangepast aan de (agro)industrie, met als gevolg dat zowel de belevingswaarde als de natuurlijke evenwichten helemaal uit balans werden geslagen.

Niels Dabaut, gastprof van de Universiteit Antwerpen, studeerde geografie en monumentenzorg. Hij doctoreerde op de perceptie van landschappen en de historische typering. Vanuit deze culturele appreciatie van landschappen maken we de brug naar de ecologie van het landschap, door de eeuwen ontstaan. Hoewel de mens het landschap vormde in samenspel met de natuur, koppelt hij zich nu los van die omgeving, zeker in Midden-West-Vlaanderen. Niels toont ons hoe we terug kunnen keren naar een meer evenwichtig landschap met aandacht voor alle functies.

Aansluitend stelt Natuurpunt beknopt ‘Natuur in het Hart: Vlaanderen in 2050’ voor, haar toekomstvisie voor de heropbouw van ons landschap. Natuurpunt wil het cultuurlandschap en de hieraan gekoppelde ecologie terug vooropzetten in het economisch denken over het landschap.

‘Recht op landschap’ moet het beleidsthema worden voor de komende jaren: iedereen heeft recht op landschap. Laat je inspireren!

Inschrijven via https://www.natuurpunt.be/agenda/lezing-%E2%80%98recht-op-landschap%E2%80%99-door-niels-dabaut-64393

 

 
 

Datumoverzicht (Evenementdetails)

  • 2023-10-18 20:00 - 22:30

Powered by iCagenda

Wie is online

We hebben 57 gasten en geen leden online

Login