Lente in de Kleiputten

Categorie
Agenda Mandelstreke - algemeen
Datum
2021-04-18 10:00 - 11:30
Locatie
parking Babilliestraat, Rumbeke
Telefoon
0476 307762
Gids
Wim Marichal
Verantwoordelijke
Piet Desmet

Geen vijgen na Pasen, wel gedaan met de rust in het moerasgebied! Dat raakt stilaan eivol met bezoekers. Volop vogelzang ook. Geen betere periode om je kennis over mezensoorten, fitis, groenling, heggenmus, tjiftjaf, winterkoning, zanglijster en zwartkop aan te scherpen.

De laaggelegen waterpartijen vormen bij koud weer een ideaal jachtgebied met slaapplaatsen in de rietzones. Voor heel wat blijvers is het broedseizoen al volop aangebroken. Dodaarzen die hinnikend op het water uit de bol gaan naast wilde eenden met al een toom piepjonge kuikens. Wie haalt het verbaal geweld van meerkoeten en waterhoenen uit elkaar? Onverwacht de lenteklanken van  een koekoek of hoog daarboven miauwende buizerden.

Alleen deze maand nu steken de gesteelde sporenkegels van reuzenpaardenstaarten boven het nog lage groen van een brongebiedje uit: jullie gidsen vertellen je er graag meer over. En al vanaf het slingerend pad naar het reservaat word je verwend door een fijn bloesempalet van zoveel tinten wit: wat was nu sleedoorn, kornoelje, meidoorn, fluitenkruid, Gelderse roos of vlier? Reken daarbij nog zoveel kleine zoemende bloemminnaars.

Dat kan je samen met beide gidsen ontdekken, die ook een stukje Bergmolenbos aandoen. Afspraak op de parking van De Kleiputten in de Babilliestraat in Rumbeke (Roeselare). Denk aan laarzen bij regenweer. 

 
 

Alle datums

  • 2021-04-18 10:00 - 11:30

Powered by iCagenda