Proeven van de herfst in de Kleiputten

Categorie
Agenda Mandelstreke - algemeen
Dates
2023-10-15 10:00 - 11:45
Locatie
parking Babilliestraat, Rumbeke
Telefoon
Gids
Patrick Crepeele

In welk ander seizoen kan je zo’n palet aan geuren en kleuren serveren als in de herfst? Ondertussen wordt het druk in ‘De Kleiputten’: vogels uit het noorden vinden hier tijdens hun trek naar het zuiden visrijke vijvers en/of een gedekte (bessen)tafel, goed om even een rustpauze te nemen of hier zelfs de winter door te brengen.

Reken daarbij de vaak subtiele contactgeluidjes van doortrekkende zangvogels en je weet dat het betovering alom wordt tijdens deze voormiddag in het natuurgebied. Drie gidsen - Giovanni, Johan en Martine - loodsen je in kleine groepjes doorheen het moeras voor een totaalbeleving, die je doet vergeten dat dit Roeselare is.

De herfst is ook de ideale tijd om eens in een echte heksenkring binnen te treden en een stukje wegwijs te raken in het zwammenjargon met amanieten, (heksen)boleten, bovisten en russula’s. Kortom, dit wordt een zondagmorgen om niet gauw te vergeten. Ouders met kinderen zeker welkom! En vergeet bij regenweer ook jullie laarzen of voldoende waterdicht schoeisel niet, anders wordt dit een natte herinnering!

Inschrijven via https://www.natuurpunt.be/agenda/proeven-van-de-herfst-de-kleiputten-64408

 

 
 

Datumoverzicht (Evenementdetails)

  • 2023-10-15 10:00 - 11:45

Powered by iCagenda

Wie is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Login