Werkdag Kleiputten

Categorie
Agenda Afdeling Mandelstreke
Datum
2019-08-10 09:00 - 16:00
Locatie
Reservaat De Kleiputten, Babilliestraat Rumbeke
Telefoon
0484 658233
Verantwoordelijke
Piet Desmet

Soms moeten we zelfs spontane natuur een handje toesteken. Na de kleiontginning ontwikkelde de kletsnatte groeve zich als een zeer gevarieerde moerasbiotoop. Om dit zo te houden en verbossing tegen te gaan, moeten we jaarlijks bijspringen. Een eerste aanzet hiertoe is het maaien van de grazige hellingen samen met een deel van de wilgen- en rietzone.

Heel veel handen zijn welkom om het maaisel en de takkenbossen af te voeren, licht snoeiwerk of hulp bij de catering. Uitdroging geven we geen kans: de dag door worden de naarstige deelnemers gelaafd. Op de middag voorzien we een picknick. Traditioneel sluiten we af met barbecue en groentenbar.

Handschoenen en werkgerief hebben we voor iedereen. Alleen nog een seintje van jouw kant om in te schatten welke natte en droge porties we moeten voorzien.

Wie maar een halve dag kan komen helpen, is zeker ook welkom. Afspraak op de parking van ‘De Kleiputten’ in de Babilliestraat in Rumbeke (Roeselare). Meer info en aanmelden bij Piet Desmet (051/225.852).

 
 

Alle datums

  • 2019-08-10 09:00 - 16:00

Powered by iCagenda