Open Monumentendag: het Koekuitkasteel

Categorie
Agenda Kern De Reiger
Datum
2019-09-08 10:00 - 18:00
Verantwoordelijke
Filip Cardoen

Tussen de bomen van een klein maar heerlijk landschapspark vind je het 'Koekuitkasteel'. De Moorsleedse familie de Meulenaere liet hier in 1896 een eclectisch kasteeltje bouwen, uiteraard met bijbehorende conciërgewoning en kasteelhoeve. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel door de Duitsers gebruikt als Rode Kruispost, maar in 1917 werd het totaal verwoest. Alleen de conciërgewoning en de hoeve bleven gespaard. In 1929 werd het kasteel heropgebouwd in een totaal andere stijl en sinds de jaren '70 zijn het landhuis en de conciërgerie eigendom van de familie De Nolf. Tijdens deze 'Open Monumentendag' krijg je uitzonderlijk de kans om dit bijzondere monument (privépark) te bezoeken. Het kasteel is niet toegankelijk.

Om deel te nemen aan de parkwandeling met gids in het Kasteelpark Koekuit tijdens Open Monumentendag Moorslede op zondag 8 september kan je enkel online inschrijven via de website omdmoorslede.be. Er zijn de hele dag wandelingen voorzien. Op de website kan je dan zelf het meest geschikte tijdstip kiezen.
Wie niet online kan inschrijven of hulp wenst bij het inschrijven, kan zich wenden tot een bestuurslid van de heemkring of de Bibliotheek Moorslede (Iepersestraat 52A, Moorslede) of de Dienst Toerisme (Plaats 6, Dadizele). Je meldt je best persoonlijk aan de balie van de Bibliotheek of Dienst Toerisme.

TIP: Kom indien mogelijk met de fiets. Het kasteelpark is makkelijk bereikbaar langs mooie landelijke wegen via de fietsknooppunten. Er worden aparte fietsstallingen vlakbij de ingang voorzien.

 

 

 

 
 

Alle datums

  • 2019-09-08 10:00 - 18:00

Powered by iCagenda