gdpr

Wij ondersteunen de ‘Ik koop lokaal’-campagne door als vereniging maximaal lokaal aan te kopen. Dit betekent dat we ook de Roeselaarse Kadobon als legitiem betaalmiddel aanvaarden.

Vrijetijdspas: meeste activiteiten zijn gratis, ook voor niet-leden. Anders 50% reductie voor alle betalende activiteiten.

Popup: Je kan je hier inschrijven op onze Nieuwsbrief Natuurpunt Mandelstreke waarin o.m. popupactiviteiten verschijnen

Daguitstap naar de Oostkustpolders

Categorie
Agenda Afdeling Mandelstreke
Dates
2023-12-17 08:30 - 16:30
Locatie
Kruispunt Meiboomlaan-Lindenstraat
Telefoon
Verantwoordelijke
Philippe Deprez

Net als andere jaren zijn de vriezeganzen met vele duizenden gearriveerd uit het Hoge Noorden en vullen ze nu het luchtruim met hun prachtige V-vluchten. Ruim 40.000 kleine rietganzen komen aan de Oostkust overwinteren in de poldergraslanden. Dit komt neer op 85 % van de Spitsbergenpopulatie. Voor geen enkele vogel heeft Vlaanderen zo’n internationale verantwoordelijkheid.

Wilde ganzen zijn niet de enige vogels die het koude (en pikkedonkere) Noorden ontvluchten en die je bij ons kunt bewonderen. Bijna de helft van alle vogelsoorten op de blauwe planeet maakt jaarlijks een trektocht tussen hun broed- en overwinteringsgebieden. Vogels als vriezeganzen, maar ook andere eendachtigen (zoals de smient en de wintertaling) en vele roofvogels (zoals de blauwe kiekendief en de velduil, die in het Noorden hun eten onder de sneeuwmat zagen verdwijnen) komen overwinteren bij ons.

Inschrijven hoeft niet. Afspraak om 8.30 u. op de parking bij het kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan in Roeselare voor carpooling (€ 0,10/km). Wil je een halve dag aansluiten of ter plekke afspreken, neem dan contact op met Philippe.

 
 

Datumoverzicht (Evenementdetails)

  • 2023-12-17 08:30 - 16:30

Powered by iCagenda

Wie is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Login