1000-soortendag

Categorie
Agenda Mandelstreke - algemeen
Datum
2022-06-11 09:30 - 2022-06-12 18:00
Locatie
't okkernotje
Telefoon
0486/249.062
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verantwoordelijke
Sofie Declercq

In het weekend van 11 en 12 juni gaan we weer op zoek naar 1.000 soorten wilde planten en dieren. Dit jaar focussen we ons op de gemeenten Hooglede en Staden. Naast leuke zoekmomenten en verbroedering tussen verschillende natuurwerkgroepen, levert deze grootschalige inventarisatie een mooie momentopname op van hoe het met de biodiversiteit gesteld is in deze twee gemeenten.

Dit is ondertussen al de 6e editie van de 1.000-soortendag in Stadlandschap West-Vlaamse hart. Vorig jaar waren we nog te gast in Roeselare, waar we er in slaagden om met 93 waarnemers 1.331 soorten planten en dieren te turven. Doen we dit jaar nog beter?

In de marge van dit grote zoekweekend organiseren we ook een aantal publieksactiviteiten. Op dinsdagavond 24 mei warmen we ons op met een ‘Workshop ObsIdentify voor beginners’. Want met een paar klikken op je smartphone kan je nagenoeg elke foto van wat er bloeit, fladdert en kruipt op naam brengen. Iedereen kan dus helpen zoeken en soorten ingeven op de 1.000-soortendag, zelfs vanuit je luie tuinstoel thuis.

Tijdens het weekend zelf kan je op egelwandeling met Filip Moerman, je aansluiten bij een avondexcursie rond uilen en vleermuizen of je op sleeptouw laten nemen door Anton Van Derbeken die een fietsexcursie rond het thema bomen organiseert. En er volgen zeker nog een aantal extra activiteiten.

Blijf je graag op de hoogte van het programma van de 1.000-soortendag? De tussenstand met het aantal gevonden soorten volgen? Sfeerfoto’s bekijken? Check www.westvlaamsehart.be/1000-soortendag.

Wil je graag zelf actief meespeuren naar bijzondere soorten of heb je een tuin met veel inheemse planten waar we een nachtje een nachtvlinderval mogen parkeren? Stuur dan een mailtje naar Sofie Declercq op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De organiserende partners dit jaar zijn de gemeenten Hooglede en Staden, Natuurpunt Mandelstreke en Kern Groot-Staden, provincie West-Vlaanderen en Stadlandschap West-Vlaamse hart.

 
 

Alle datums

  • Van 2022-06-11 09:30 tot 2022-06-12 18:00

Powered by iCagenda