gdpr

Wij ondersteunen de ‘Ik koop lokaal’-campagne door als vereniging maximaal lokaal aan te kopen. Dit betekent dat we ook de Roeselaarse Kadobon als legitiem betaalmiddel aanvaarden.

Vrijetijdspas: meeste activiteiten zijn gratis, ook voor niet-leden. Anders 50% reductie voor alle betalende activiteiten.

Popup: Je kan je hier inschrijven op onze Nieuwsbrief Natuurpunt Mandelstreke waarin o.m. popupactiviteiten verschijnen

Winterwandeling in de IJzerbroeken

Categorie
Agenda Afdeling Mandelstreke
Dates
2024-02-18 13:30 - 17:30
Locatie
kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan, Roeselare
Telefoon
Verantwoordelijke
Michael Parmentier

Putje winter: een topmoment om ‘vriezeganzen’ in de IJzerbroeken te spotten. Dit uitgestrekte grasland is een prima overwinteringsgebied en, naast de Oostkustpolders, van toenemend internationaal belang voor die arctisch broedende ganzensoorten. Een tocht door dit gebied levert, naast duizenden ganzen, steevast leuke verrassingen op zoals overwinterende brilduikers, kleine zwanen of zaagbekken. In de broeken, de laag gelegen hooilanden die vanaf het najaar onder water staan, is het uitkijken naar kemphanen, wulpen en roofvogels, zoals het koppel zeearenden dat in De Blankaart verblijft. Als dat je nog niet helemaal kan overtuigen, verklappen we graag nog dat we bij valavond aanschuiven bij een kiekendiefslaapplaats. In schoonheid eindigen heet dat, maar voorzie hiervoor zeker warme kledij en laarzen.

Inschrijven hoeft niet. Afspraak om 13.30 u. op de parking bij het kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan in Roeselare voor carpooling (€ 0,10/km) of om 14.00 u op de parking van De Blankaart, Iepersteenweg 56 in Woumen (Diksmuide).

 
 

Datumoverzicht (Evenementdetails)

  • 2024-02-18 13:30 - 17:30

Powered by iCagenda

Wie is online

We hebben 198 gasten en geen leden online

Login