Vlaamse Ardennendag

Categorie
Afgelast
Datum
2020-04-19 08:00 - 18:00
Locatie
Top Interieur, Ambachtenstraat 6, Izegem
Telefoon
0499 722224
Verantwoordelijke
Philippe Deprez

Samen met NP De Buizerd trekken we naar de 39e editie van de ‘Vlaamse Ardennendag’ die wordt georganiseerd door ‘Natuurpunt Vlaamse Ardennen plus’ i.s.m. de ‘Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie’ en ‘Milieufront Omer Wattez’. Dit is een ontmoetingsmoment voor iedereen die de natuur en het landschap van de Vlaamse Ardennen een warm hart toedraagt en de streek wil ontdekken.

In de voormiddag neemt Jos Gyssels ons mee op verkenning door natuurgebied ‘Burreken’. Dat is één van de meest schilderachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen, een kleinschalig landschap met bloemrijke bronbossen, holle wegen en kabbelende beekjes.

’s Middags gaan we picknicken in het centrale onthaalpunt, de Boembekemolen (Boembeke 18, Brakel). Dat is één van de vijf watermolens op de Zwalm. Bij de bar van Natuurpunt Zwalmvallei kan je terecht voor onder meer appelsap van eigen boomgaard, dagverse soep of Boembeke Luiwerk, hun eigen bier.

 

’s Namiddag neemt André Wandels ons mee naar ‘Bos ter Rijst’, met zijn talrijke bronnen en zijn blauwpaars tapijt van wilde hyacint een niet te missen parel in de Vlaamse Ardennen.

Afspraak om 8 u. op de parking van ‘Top Interieur’ voor carpooling (Ambachtenstraat 6, Izegem - € 0,05/km), om 9 u. bij de kerk van Schorisse (kruispunt Essestraat-Zottegemstraat in Maarkedal) of om 14 u. op de parking van het panorama-uitzicht in Schorisse (kruispunt Arthur Odevaertstraat-Bosgatstraat in Maarkedal). Meer info bij Philippe Deprez (0499/722.224).

 
 

Alle datums

  • 2020-04-19 08:00 - 18:00

Powered by iCagenda