Fotowerkgroep:

o   Johan Hanssens

 

De fotowerkgroep bestaat al enkele jaren maar zonder veel structuur , vast bestuur of omschreven taken. Voor de projecten werd meestal een ad hoc werkgroep samengesteld zoals bij de cursus Natuurfotografie, de fotowedstrijd en de fototentoonstelling. Om de werkgroep een permanent karakter te geven willen we een doorstart maken met een meer omschreven opdracht en een aantal vaste leden die sturing geven aan de werkgroep.

De opdrachten zullen steeds een ondersteuning zijn voor de werking van NP Mandelstreke. Het is niet de bedoeling om een fotoclub te worden omdat er binnen de koepel NP Midden-West-Vlaanderen al een fotoclub van hoog niveau bestaat maar toch met een lage toegangsdrempel. Een aanrader voor iedereen die actief met Natuurfotografie bezig is. Natuur Fotografen Hoge Dijken www.nfhd.be

Een van de opdrachten van de werkgroep zal altijd zijn een fotoarchief bijhouden dat een beeldverslag is van de activiteiten van NP Mandelstreke of waaraan NP Mandelstreke heeft deelgenomen. Daarnaast kan een biodiversiteitsarchief bijgehouden worden van alle specimen die door leden werden gefotografeerd al of niet in het kader van een NP Mandelstreke activiteit.

Een andere opdracht kan zijn de basiskennis van natuurfotografie en fotobewerking verbeteren zonder een echte fotoclub te worden. Dit kan door cursussen maar ook door begeleiding op NPM uitstappen, waarbij de deelnemers aan activiteiten kunnen geholpen worden om de kwaliteit van hun foto’s te verbeteren. Het motto is “goed fotograferen is beter observeren” of “goed observeren om beter te fotograferen”.

Eventueel zelf foto-uitstappen organiseren of een fotoverslag verzorgen van door andere werkgroepen georganiseerde uitstappen.

Leden van NPM die hieraan actief willen meewerken of die deel willen nemen aan de activiteiten van de werkgroep kunnen contact nemen met Johan Hanssens.

 

Johan

 

Fotowerkgroep