Roeselare, Datum

 

College van Burgemeester en Schepenen

Dienst Omgevingsvergunningen

Botermarkt 2

8800 Roeselare

per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Betreft:OMV_2020154939 – Stad Roeselare nr 2021/246

 

 

 

Geachte Heer Burgemeester,

Geachte Schepenen,

 

Ik dien bezwaar in tegen de omgevingsaanvraag voor de inplanting van een fastfoodrestaurant in de nabijheid van het Bergmolenbos en Sterrebos om volgende redenen:

·         Ruimtelijke planning
Getuigt het van zorgvuldige ruimtelijke planning als deze zone vlakbij het stadsbos wordt ingenomen door een activiteit die veel hinder zal veroorzaken? Er kan hier een veel waardevollere invulling aan gegeven worden.

·         Verkeerschaos
Een fastfoodrestaurant dat 1000 bezoekers/dag ontvangt zal zorgen voor nog meer verkeersdrukte op het kruispunt Moorseelse Steenweg/Oude Zilverbergstraat/N36, waar nu al vaak verkeerschaos dreigt. Vooral autoverkeer zal fietsers en wandelaars bij het Bergmolenbos extra hinderen.

·         Bezoekers

Volgens de aanvrager zullen woensdagmiddag en weekend piekmomenten zijn. Dat betekent extra drukte vlakbij het stadsbos op het moment dat inwoners van Roeselare op zoek zijn naar ontspanning en rust. Ook de bewoners van nabijgelegen bewoning hebben recht op die rust.

·         Afvalproblematiek
Fastfood staat gelijk aan verpakking en genereren van heel veel zwerfvuil in de omgeving van het stadsbos. De kosten voor opruimen vallen ten laste van de gemeenschap = Stad Roeselare. Kan dit nog nu de trend richting ‘verpakkingsarm’ consumeren gaat?

·         Fastfood wenselijk?

Is een extra fastfoodrestaurant nodig en wenselijk nu iedereen steeds meer overtuigd raakt van gezonde voeding? Wat met de ambitie van Stad Roeselare om te ijveren voor ‘korte keten’, gezonde voeding, …

Zijn er nog geen fastfoodmogelijkheden genoeg? Wat i.v.m. met de concurrentie met de reeds bestaande horecazaken in de buurt?

 

Hierom dien ik bezwaar in tegen bovenstaande aanvraag voor de omgevingsvergunning 2021/246.

Met vriendelijke groeten,

 

Handtekening

Naam

adres