Nestkasten timmeren

Categorie
Afgelast
Datum
2020-12-28 13:30 - 16:00
Locatie
Verbrandhofstraat 130
Telefoon
0484 658233
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verantwoordelijke
Piet Desmet

Handige Harry’s, en al wie dat wil worden, mogen zich vandaag komen uitleven. We hebben namelijk veel handen nodig, ook die van kinderen, om onze voorraad insectenhotels, nestkasten en voederruiven aan te vullen. Timmeraars met wat ervaring kunnen aan de slag met thermisch verduurzaamd vurenhout voor wat delicater timmerwerk. Geen timmerervaring? Dan kan je insectenhotels opvullen! Met een mix aan holle stengels zoals bamboe en riet, en houtblokken waar je nestgangetjes in boort, bouw je prachtige woonsten waar solitaire bijtjes niet aan kunnen weerstaan.

Op deze doe-namiddag timmeren we met jong en oud voor een betere natuur, en dat voor het 22e jaar op rij. Niet alleen de insecten en vogels worden er beter van, het levert ook wat op zodat we onze steenuilenwerkgroep een duwtje in de rug kunnen geven.

We zorgen ook voor een extraatje. Een gezellig onderonsje in deze donkere wintermaanden, dat vraagt om iets lekkers. Wat denk je van ons homemade gebak met verse chocomelk of, zo je wil, een straffe koffie? Alleen al daarvoor… 

Je kan best je eigen handschoenen, hamer en tang meebrengen, en niet te vergoten: oordopjes. Denk er verder aan je voldoende warm in te duffelen. Er moet niet geverfd worden, dus geen borstels noch kliederpartijen. En je kan nog steeds een eigen bouwsel (1 per deelnemer) meekrijgen aan materiaalprijs.

Inschrijven: https://www.natuurpunt.be/agenda/nestkasten-timmeren-44270

 

 
 

Alle datums

  • 2020-12-28 13:30 - 16:00

Powered by iCagenda