Nestkasten timmeren & insectenhotels pimpen

Categorie
Agenda Afdeling Mandelstreke
Datum
2022-12-28 13:30 - 16:00
Locatie
Verbrandhofstraat 130
Telefoon
0484 658233
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verantwoordelijke
Piet Desmet

De voorbije jaren heeft corona telkens stokken in de wielen gestoken, maar net na kerst kan je opnieuw je energie en extra feestpondjes kwijt op onze doe-activiteit. Niet enkel handige Harry’s en Henriettes, maar echt iedereen, oud én jong, kan zich komen uitleven om gezellig samen nestgelegenheid voor insecten en vogels te bouwen. Wie ervaring heeft met het betere slagwerk kan voor de constructie van de behuizing zorgen. Daarna kunnen creatievelingen aan de slag met doorboorde houtblokken, bamboe en andere holle stengels voor de binnenafwerking van de insectenhotels.

(Groot)ouders en (klein)kinderen vinden er hun gading, als je er tenminste niet vies van bent je handen vuil te maken. Wij zorgen voor een smakelijk extraatje, zeker welkom in volle kerstperiode. In de loods waar we aan de slag zijn, kunnen we zo nodig voor verwarming zorgen, maar breng toch maar een warme winterjas mee, die tegen een stootje kan. Denk ook aan oordopjes en werkhandschoenen. Timmeraars zorgen best voor een eigen hamer en tang. Deelnemers die dit wensen kunnen een insectenhotel, nestkast of voederruif meenemen tegen materiaalprijs.

We zijn weerom welkom in een loods van Bouwfirma Debal. Op hun terrein is er ruime parkeergelegenheid.

Inschrijven via de website van Natuurpunt.Inschrijven: https://www.natuurpunt.be/agenda/nestkasten-timmeren-insectenhotels-pimpen-57307

 

 

 

 
 

Alle datums

  • 2022-12-28 13:30 - 16:00

Powered by iCagenda